King’s College London’da bağırsak sağlığı uzmanı Megan Rossi, fındık ve kahvenin şaşırtıcı bir şekilde beyin sağlığı üzerinde olumlu etkiler yapabileceğini ortaya koydu. Doktor Rossi’ye göre, bu iki besinin bir arada tüketilmesi, bunama ve bilişsel gerilemeyi önlemenin anahtarı olabilir.
İngiltere’de yapılan bir araştırma, her gün kuruyemiş tüketenlerin, hiç yemeyenlere göre ‘her nedene bağlı bunama’ riskini yüzde 12 oranında azalttığını ortaya koydu. Benzer bir çalışma ise, kırmızı etin yerine kuruyemiş veya baklagil tüketilmesinin bilişsel yaşlanmayı 1,4 yıl hızlandırabileceğini ve bunama riskini yüzde 20 oranında düşürebileceğini gösterdi.
FINDIK VE KAHVE KOMBİNASYONU
Fındıklar, protein, E vitamini, omega-3 yağ asitleri ve mineraller gibi beyin sağlığını destekleyen besinlerle doludur. Ayrıca antioksidanlar ve kolin içeriği, bunamanın önlenmesinde önemli bir rol oynar. Kahvenin de beyin sağlığına faydaları bulunuyor. Doktor Rossi, yapılan araştırmalarda günde bir fincan kahvenin bunama riskini azaltabileceğini vurguluyor fakat aşırı kahve tüketiminin, uykusuzluk ve aşırı kafein alımı gibi olumsuz etkiler yaratabileceğini de dikkat çekti.
Rossi, fındık ve kahve kombinasyonunun beyin sağlığını destekleyen güçlü bir ikili olduğunu ifade ederek, bu iki besini günlük rutininize dahil etmenin önemine dikkat çekti. Aynı zamanda fındıkların kalori oranı yüksek olsa da, sağlıklı yağlar içerdiği için sağlıklı bir şekilde beslenmek için önemli bir seçenek sunuyor. Kahve ve fındığı günlük diyetinize ekleyerek, sadece lezzetli bir ikili oluşturmakla kalmaz, aynı zamanda beyninizi koruyacak güçlü bir kombinasyon yaratmış olabilirsiniz.
Bu habere emoji ile tepki ver
Haber Kaynak : SOZCU.COM.TR
“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”
GÜNDEM
13 Nisan 2025SPOR
13 Nisan 2025GÜNDEM
13 Nisan 2025SPOR
13 Nisan 2025SPOR
13 Nisan 2025GÜNDEM
13 Nisan 2025GÜNDEM
13 Nisan 2025